Succesvolle week politierugby!

Politie Rugby is booming! Het nationale team behaalde twee topprestaties afgelopen week. Ze wonnen de Warriorscup en behaalden een derde plaats bij de prestigieuze Police Nations Cup in Canterbury (UK).

Warriorscup
Vrijdag 9 juni namen de Politie Rugbyers deel aan de Warriorscup, de open militaire rugbykampioenschappen.  Danny Williams: ‘Deze cup hebben we meermaals mee naar huis mogen nemen en we zijn daarom ook altijd de te kloppen ploeg. Onder zeer erbarmelijke omstandigheden werden ’s ochtends de eerste wedstrijden gespeeld. De regen kwam namelijk met bakken uit de hemel. De eerste wedstrijd speelden we tegen militairen van de Luchtmobiele Brigade. Deze wedstrijd was direct allesbepalend voor het verdere verloop van het toernooi: bij winst zouden we in de race blijven voor de prestigieuze cup, bij verlies zouden we veroordeeld zijn tot de strijd om de plate met de andere verliezers van de eerste wedstrijden. Duidelijk was dat we nog niet helemaal wakker waren, maar wel in staat waren om op de juiste momenten terug te vallen op onze basisstructuren en rugbyervaring. De wedstrijd werd nipt door ons gewonnen en was gelijk een goede wake-up call. Door ook onze tweede wedstrijd te winnen, konden we tegen onze grootste concurrent spelen: de Rhino’s.

Clash tegen de Rhino’s

‘Vanaf het eerste fluitsignaal stonden we op scherp. Onze verdediging stond als een huis. Tijdens dit toernooi speelden we met tien man, waar je normaal met vijftien man staat. Dat

vraagt veel loopvermogen om de gaten in de verdediging dicht te lopen, maar iedereen was heel gedisciplineerd. Met een aantal try’s werd deze veldslag in ons voordeel beslecht. Dit voelde alsof we de finale hadden gewonnen! Maar we moesten nog een laatste wedstrijd tegen een samengesteld team van de brandweer en defensie winnen. Ook in dit team zaten grote en sterke spelers, die de grenzen van het toelaatbare regelmatig opzochten. Voor ons was het zaak om niet mee te gaan in hun spelletje en de bal via onze lijn snel naar onze mannen op de wings te spelen, die op pure snelheid heersten over hun directe tegenstanders. Dit leverde vroeg in de wedstrijd de nodige try’s op waardoor de winst en daarmee de toernooizege werd binnengehaald.

Police Nations Cup
In Canterbury (UK) vond van 2 tot 4 juni de Police Nations Cup plaats. Helaas waren veel sleutelspelers niet beschikbaar, maar dit bood wel kansen voor nieuwe(re) spelers om hun opwachting te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *