3e Nederlands Kampioenschap Politierugby

3e Nederlands Kampioenschap Politierugby

Er is sprake van een sterke verwantschap tussen de rugbysport en het politiewerk, te weten: respect, discipline, incasseringsvermogen en teamgevoel. Rugby is dan ook een uitstekend middel om op letterlijke ‘speelse’ wijze te laten ervaren waar het in het politiewerk om gaat.

De missie van het Nederlandse Politierugby luidt daarom:

‘Door middel van de rugbysport de politiemedewerkers een sport aanbieden waarin het politiewerk kan worden herkend’.

Deze missie heeft inmiddels geleid tot de organisatie van diverse evenementen waar de rugbysport door politiemedewerkers kan worden beoefend. Zo wordt er iedere eerste maandag van de maand samen getraind en aan diverse toernooien deelgenomen in binnen- en buitenland.

Op zaterdag 15 april 2017 wordt het 3e Nederlands Kampioenschap Politierugby georganiseerd.  Alle collega’s (politie en KMar) met enige rugbyervaring worden van harte uitgenodigd om aan dit toernooi deel te nemen. Het toernooi wordt gespeeld op het PTO in Amsterdam en start om 10.00 uur.

Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan het toernooi, of een keer willen komen trainen: geef je op!

Er kan contact gezocht worden via: rugby@politie.nl.

Daarnaast staat er meer info op: www.politierugby.nl en www.politiesport.nl

31358857330_3cca890c43_h

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *