Oranje 7’s dames te gast bij APGS Rugby!

Donderdag 23 oktober was de volledige oranjeselectie, inclusief staf te gast bij APGS Rugby op het Politie Trainingscomplex Overamstel (PTO) te Amsterdam. De rugbyers van de Amsterdamse Eenheid hadden, op verzoek van de selectie, een dagdeel georganiseerd waarin teambuilding centraal stond.
Tussen de politierugbyers en de 7’s dames bestaat al langere tijd een verband: Zo zijn internationals Pien Selbeck en Anne Hielckert oud-collega’s van de Amsterdamse Eenheid. Daarnaast heeft Pien de politieselectie, samen met andere gerenommeerde namen uit de rugbywereld, getraind en klaargestoomd voor de World Police & Fire Games in Belfast. Tijdens het toernooi zelf verzorgde ze samen met onze eigen Ginny Hamilton de coaching van de selectie, hetgeen leidde tot een historische bronzen plak!
De dames werden afgelopen donderdag opgevangen door de kersverse voorzitter van APGS Rugby, Danny Williams en Maarten Witte. Na de onvermijdelijke koffie en thee kregen de dames een korte uitzetting van de ontwikkelingen binnen politierugby. Verder hebben we stilgestaan bij de paralellen tussen de rugbysport en het operationele politiewerk, met name qua fysieke en mentale weerbaarheid. Aan de hand van voorbeelden uit de openbare ordewereld hebben we een uitzetting gegeven van de taken en werkzaamheden van de Aanhoudingseenheid. Dat kon rekenen op veel interesse bij de gasten, mede ook doordat een van de dames lid van deze eenheid in Amsterdam is geweest.
Vervolgens werden de dames uitgebreid rondgeleid over het PTO en waren ze zichtbaar onder de indruk van alle faciliteiten die het complex te bieden heeft. Hierbij werden, op speciaal verzoek van de speelsters, ook de stallen van de beredenen aangedaan.
Na de lunch moesten de dames fysiek aan de bak. Onder leiding van Ton konden de dames zich helemaal uitleven op de hindernis- en survivalbaan. Met de nodige materialen werden circuitjes gedraaid, alles met een wedstrijdelement. Veel kracht en cardio elementen, maar waarin teamwork en communicatie bepalend zijn. Tussendoor werden ook nog wat persoonlijke grenzen verlegd, bijvoorbeeld bij de onderdelen die op hoogte afgewerkt moesten worden. Indrukwekkend was de mindset van de meiden. Alles gaat op 100% en met volle overtuiging. Maar ook de fysieke capaciteiten van de dames zijn imponerend: verschillende collega’s die voor een reguliere training op het PTO waren, stonden op afstand naar al dit fysieke geweld te kijken.
De dag werd afgesloten met het uitwisselen van de nodige kadootjes. Die van de oranjemeiden zullen ook hun weg naar onze vitrinekast op het PTO vinden. Al met al een zeer succesvolle dag die de relatie van politierugby met de oranje 7’s dames verder versterkt heeft. Een mooie opbrengst waar we zeker in de toekomst nog op terug zullen komen.

Hieronder een fotoimpressie van deze geslaagde dag!

IMG_4147.JPG

IMG_4218-1.JPG

IMG_4163.JPG

IMG_4141.JPG